Over Eva

Hoi, ik ben Eva!

Ik doe dingen graag op mijn manier (tikkeltje eigenwijs dus ;-)), het is ook mijn volste overtuiging dat iedereen 'zijn eigen manier' heeft en daar veel meer naar zou mogen luisteren.

Zo lang ik me kan herinneren, voelde ik me altijd al een beetje 'anders'. Later kwam ik erachter dat dat voor een deel te maken had met mijn hoogsensitiviteit. Ik voelde de energie in een kamer, van andere mensen, kon soms geen enkel geluid verdragen. Maar voelde ook een diepe passie in mij en kon altijd al intens genieten van kleine dingen die andere mensen niet eens leken op te merken.

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik écht mijn eigen pad ging volgen. Ik liet me leiden door de 'mogelijkheden' die de maatschappij ons oplegt; welke studie we kunnen volgen, welk beroep we kunnen gaan uitoefenen. Wat 'slimme' en veilige opties zijn. Ook ik heb mijn leven lang vanuit mijn hoofd geleefd. Ik voelde wel van alles; een diep, innerlijk protest, maar de ratio won het meestal. Niet lullen, maar poetsen, dat was mijn insteek; waardoor ik steeds verder van mezelf afdreef.

De stekker werd eruit getrokken

Het is al een aantal jaren geleden, maar ik herinner me het als de dag van gisteren. Ik zat achter mijn laptop (ik had toen een baan in loondienst die 'op papier' fantastisch was) en opeens was het alsof iemand de stekker eruit trok. Boem, total meltdown, niks meer.. Paniek, angst, wat gebeurt hier?! Ik kon alleen nog maar huilen. Dit was niks voor mij; ik was sterk, een vechter!? 

Maar dat is wat er gebeurt, als je altijd maar doorgaat en niet luistert naar jezelf. Want ik wist diep van binnen wel al lang dat het anders moest, dat hetgeen wat ik deed niet meer bij mij paste. Ik voelde steeds meer weerstand, alsof ik iets moest doen dat steeds meer lijnrecht ging staan tegenover wie ik was. Het voelde als een constant gevecht en het zoog me compleet leeg..

Dat gevecht vond uiteraard in mezelf plaats; tussen mijn hoofd en mijn hart; dit was mijn pad niet meer en dat voelde ik in elke vezel van mijn lijf. Maar omdat ik niet wist 'hoe dan?' en ik nogal last had van allerlei beperkende gedachten zoals “Ja maar, je kunt toch helemaal niet nu nog iets heel anders gaan doen!” en ik het moeilijk vond om de veiligheid van mijn vaste inkomen op te geven, was ik in conflict met mezelf.

Dat is hoe het werkt in ons brein, ons ego wil ons beschermen tegen falen, tegen teleurstellingen, tegen alles wat buiten onze comfortzone ligt. Want dat is eng, we weten niet wat er gebeurt als we opeens buiten de lijntjes gaan kleuren. 

Inmiddels zie ik het als een zegening

Want er wordt uiteindelijk ingegrepen als je dat zelf niet doet. Wie niet horen wil, moet maar voelen, dát. En hoe moeilijk een situatie ook is, het is een liefdevolle ingreep die je wakker schudt, zodat je jouw pad kunt gaan bewandelen.

Ik ben gaan investeren in mezelf, gaan onderzoeken wat het dan was waar ik naar toegestuurd werd en ik ben actie gaan durven ondernemen. Ik wilde mensen helpen, dus ging ik weer studeren en begon in 2021 mijn eigen bedrijf. En Oh my.. toen begon de reis pas echt. Ik hoorde de uitspraak dat ondernemen de meest heftige persoonlijke ontwikkelingsreis die er is en dat kan ik inmiddels onderschrijven. Een andere ondernemer die ik ken zei dat je jezelf in een constante staat van manische depressiviteit begeeft; waar ik heel hard om moest lachen; zeker omdat ik het wel een beetje herken. Highs & lows, die er nu eenmaal bij horen. 

Ik liep behoorlijk wat keren tegen de muur omdat ik nog niet wist dat ook ondernemen vooral een energetisch spel is. Geen geduld hebben, maar doorrazen en veel te veel tegelijk willen doen, gaat daarbij niet helpen ;-). Ook het pad van anderen proberen te volgen, omdat zij zeggen dat dat DE manier is, gaat niet werken. Naar binnen keren en de juiste actie voor jou ondernemen wel; en dat betekent ook dat je dingen moet durven loslaten, ook al heb je er heel hard voor gewerkt, ook al protesteert je hoofd die het 'niet slim' vindt. Het is ook echt een reis, en tijdens die reis blijf jij jezelf ontwikkelen, wat betekent dat je mee bedrijf daarin mee mag ontwikkelen. ik ben in 2021 gestart als Life Coach voor mensen die net als ik vastliepen omdat ze in conflict waren met hoofd en hart en hielp ze in eerste instantie alleen met coaching. Helemaal prima, maar al snel voelde het alsof er een puzzelstukje miste. In 2006 haalde ik mijn 2e graad in Harth-Reiki; een combinatie van Usui Reiki en healing technieken van de Maya cultuur, daarna volgde ik o.a. nog een opleiding in aroma therapie en ben die 2 dingen gaan integreren in mijn coaching traject.

Als ontwikkel junkie bleef het daar natuurlijk niet bij en ging ik, na zelf te ervaren hoe transformerend en helend deze sessies waren, een opleiding volgen in Expansion Breathwork. Na een combinatie gemaakt te hebben van al deze onderdelen EN te starten met het geven van transformerende retreats o.a. in Noorwegen voel ik dat ik vol op MIJN pad zit en geeft me ongelofelijk veel voldoening. Inmiddels is ook mijn doelgroep met me meegegroeid en kan ik weer een stukje dieper gaan.


"There is freedom waiting for you, on the breezes of the sky, and you ask “What if I fall?” Oh but my darling, What if you fly?” – Erin Hanson-

Absoluut een van de mooiste quotes wat mij betreft. En zó waar; we zijn zo geneigd om voor de worst case scenario te kiezen.. Inmiddels weet ik welke magie er ontstaat als je gaat handelen vanuit 'Feel the fear and do it anyway.'Wat weetjes over mij

Dondervliegje in mijn glas? Ik laat ze rustig opdrogen op mijn vinger totdat ze weer weg kunnen vliegen, zelfs als dat betekent dat ik dan even niet verder kan eten; tot volle verbazing van mijn tafelgenoten. Trap ik per ongeluk op iets? (tot mijn grote horror deed ik dat wel eens op een slak mét huisje (!)), dan roep ik heel hard "Sorry, sorry, sorry!" en ik meen het nog ook. Ik moet wel eerlijk bekennen dat muggen niet onder mijn iklaatallelevendewezenslevenendoeerallesaanomzeteredden policy vallen.

Ik ben een ontzettende kluns. Ik ben ooit op een gala van een rood beklede trap (zo eentje waar iedereen keek als je er vanaf kwam) gesodemieterd omdat mijn hak afbrak en ik kan nog wel even doorgaan. Inmiddels heb ik het volledig omarmd, dat was vroeger wel anders.

Scandinavië voelt als mijn thuis, wat een beetje gek is, omdat ik heel erg van warmte en zon hou.

Ik teken met links en schrijf met rechts.

Allergisch voor mensen die niet doorrijden.

Plantaardige eter.

Hangt alle schilderijtjes recht, waar ik maar kom.


Wat mijn klanten o.a. over mij zeggen

Ik liep op verschillende vlakken vast, vooral veel last van een te laag zelfbeeld en teveel leven volgens verwachtingen van anderen. Mijn eigen intuïtie ontkennen en niet durven volgen van mijn eigen pad. Na het volgen van het 1 op 1 STAR traject van Eva durf ik meer mijn dromen waar te gaan maken en durf ik ook meer te verwachten! 

Mijn missie is helder, ik heb rust en vertrouwen gevonden, kan dingen makkelijker accepteren en ben veel daadkrachtiger. Ik heb heel veel inzicht gekregen in hoe het brein werkt, in zelfsabbotage en heb beperkende gedachten kunnen herprogrammeren. 

Eva geeft authentiek advies en geeft heel veel werkmateriaal. De tips en oefeningen zorgen ervoor dat je echt aan de slag gaat! Hoewel het voor mij een grote stap was om dit mezelf te gunnen, zou ik deze investering in mezelf ABSOLUUT opnieuw doen! 

Ik kan Eva echt aanbevelen als coach. Ze pakt het heel zacht en toch doortastend aan. Ze voelt goed aan wat er loos is, waar werk aan de winkel is. Daarnaast maakt ze een boeiende combi tussen het spirituele en wetenschappelijke en ze is realistisch. ze heeft een mensgerichte, vriendelijke en hands-on aanpak!

Lieve


Wil jij ook heel graag vooruit, zonder jezelf in dat proces juist voorbij te rennen en kun je wel wat hulp gebruiken?

Boek dan hieronder een gratis matchcall met me in; dan kijken we samen wat jij op dit moment nodig hebt en of ik de juiste coach ben voor jou.Over Eva

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x