17 oktober 2022

Willen, weten en het toch niet doen.

‘Ik wil dit écht veranderen, maar ik heb het zo druk’. ‘Ik weet dat ik er dagelijks mee bezig moet zijn, maar het komt er gewoon niet altijd van’. ‘Ja, ik weet het’. ‘Ik zou eigenlijk…, maar ik doe het niet’.  

Actie ondernemen is een van de cruciale en onmisbare stappen die je te nemen hebt als je een bepaald doel wilt bereiken. Het is ook meteen de moeilijkste. Het gaat namelijk niet alleen maar over klakkeloos iets doen, maar over iets anders doen dan wat je tot nu toe altijd gedaan hebt. En dat is  hét moment dat de zelfsaboteur in jou wakker wordt..

Wéten dat je iets anders wilt in je leven is vaak een wake up call en dat gebeurt niet zeldzaam door een (kleine) crisis. De crisis die je nodig hebt om te beseffen dat dit niet is hoe je je leven wilt leiden (of moet ik lijden zeggen). Je wilt niet zo verder, je kunt niet zo verder, je kunt het niet langer negeren en neemt de beslissing om het anders te gaan doen.

Dan ga je op onderzoek uit. Onderzoek in en naar jezelf. Wie bén je eigenlijk, wat is jouw grootste verlangen, hoe wil je dat je leven er uit ziet? Wat wil je nog doen? Waar wil je van losbreken? Wat is het waar jouw hart sneller van gaat kloppen, waar je blij van wordt? Je voélt ‘m, dit IS het! DIT is wat ik wil; je staat nog net niet te stuiteren van enthousiasme, je voelt je zoooo gelukkig als je je bedenkt hoe anders je leven zou zijn als dit jouw werkelijkheid zou zijn. ‘Ik ga het echt anders doen nu, nu is het moment, anders gebeurt het nooit meer’.

En dan, dan is het moment daar om iets anders te gaan doen dan wat je toe nu toe hebt gedaan. Want let’s face it, wat je tot nu hebt gedaan zal je niet opeens heel ergens anders gaan brengen. Het vereist andere gedachten, andere gevoelens, ander gedrag en juist ja, andere acties. En dat is lastig. Lastig omdat het wel wat van je vraagt om vastgeroeste, oude patronen te doorbreken. Lastig omdat het ijzersterke commitment van je vraagt. Lastig omdat er iets in jou wakker wordt dat er álles aan zal doen om je tegen te houden. Excuses, smoesjes, angsten, verzinsels, 1001 redenen om het toch maar niet te doen. Het was leuk, dromen over een compleet ander leven, maar niet realistisch, toch? Ach, ik moet maar niet zo zeuren, zo slecht heb ik toch niet?’ ‘Als ik dat en dat en dat had, dan zou dat misschien gaan, maar die luxe heb ik nou eenmaal niet’. 

Allemaal dingen die je jezelf wijsmaakt om maar geen actie te hoeven ondernemen. Het deel in je brein dat als functie heeft om ervoor te zorgen dat je overleeft, no matter what, is hier verantwoordelijk voor. En hey, je leeft. Dus dat betekent dat wat je altijd gedaan hebt, daarvoor gezorgd heeft. Why change a winning formula? Als je nu opeens andere acties gaat ondernemen, heb je die garantie niet, dat je dan ook overleeft. Of je ook gelukkig bent, terwijl je leeft, daar geeft dit deel van je brein niet om, dus moet je maar niet zo zeuren. Suck it up.

Laat jij de zelfsaboteur in jou winnen? Of wil je de commitment met jezelf écht aangaan en leren hoe je hiermee om moet gaan, zodat je wél die stapjes in de richting van dat vrije en gelukkige leven kunt blijven zetten en jezelf hierbij niet meer in de weg zit. Zodat ook jij gaat zien wat er écht mogelijk is.Willen, weten en het toch niet doen.

Komt alles 10 x zo hard binnen?

Het heeft best lang geduurd voordat ik mijn hoogsensitiviteit wist in te zetten als mijn kracht. Er mee om te kunnen gaan, zonder dat het me uitput, om vooral ook, veel beter naar mijn eigen behoeften te durven luisteren, zonder me altijd maar te willen conformeren aan mensen die dit niet ervaren.

30 juni 2024

Lees meer

Who looks outside dreams, who looks inside, awakens

Dit omschrijft precies de kern van de grootste les van het leven, als je het mij vraagt. Alle antwoorden die je zoekt liggen niet ergens buiten jou en kun je niet vinden door je brein overuren te laten draaien, te wikken en te wegen.

25 mei 2024

Lees meer

De nr. 1 reden waarom het niet stroomt

Misschien herken je dit wel; je staat continue ‘aan’, hebt moeite met je te ontspannen en je opereert de hele dag vanuit je hoofd. Dat is wat je kent, niet zeuren, doorzetten, doorgaan en hard werken. En eerlijk gezegd krijg jij best veel dingen voor elkaar. Maar het trekt je ook leeg.

25 maart 2024

Lees meer

De polyvagawat?

Vandaag wil ik je graag meenemen in wat theorie. Want als je beter leert begrijpen wat er in je systeem gebeurt en waarom, kun je met hele andere ogen naar jezelf gaan kijken.

11 maart 2024

Lees meer

Ben jij een bok of een geit?

Neem jij heel bewust de leiding over JOUW leven? Of laat je het leven je overkomen en hobbel je achter de feiten aan en vooral achter alle andere schaapjes die braaf een bepaalde kant op gaan? Omdat de maatschappij dat voorschrijft, omdat dat de ‘gewenste’ rol is?

15 januari 2024

Lees meer

Doe jij hier al aan?

Niemand bepaalt hoe jij je leven moet leven, niemand kan dingen voor je veranderen, niemand houdt je tegen om de dingen te doen die je wilt doen. Maar soms is het gewoon gemakkelijker om jezelf ervan te overtuigen dat dat wel zo is. Om jezelf te doen geloven dat er allerlei externe obstakels zijn.

27 december 2023

Lees meer

Goede voornemens 2.0

Heb jij bepaalde dromen in je leven? Ben je stappen in die richting aan het zetten? Of blijft het bij dromen? December is de tijd van reflectie en ik gun je zo dat je hier tussen de kerstborrels, menusamenstellingen, cadeaustress en kerstmarktbezoeken door even tijd voor neemt. Voor jezelf.

11 december 2023

Lees meer

Jouw lot wordt niet bepaald door het universum

Jij kiest, iedere dag weer opnieuw of je een stap zet in de richting van wie en wat jij in de kern bent of ervan weg. Jij bepaalt jouw pad en niets of niemand anders. Er zijn oneindig veel eindbestemmingen en het universum reageert gewoon op wat jij uitzendt. Jij creëert je eigen werkelijkheid.

6 november 2023

Lees meer

Wil je weten wat er in je onderbewuste speelt?

Vandaag wil ik je een simpele, maar niet makkelijke tip geven, namelijk, hoe kun je er nu achter komen wat er zich in je onderbewuste allemaal afspeelt? Het simpele antwoord: Kijk om je heen. Zie wat er zich op dit moment in je leven afspeelt. Zie patronen die zichzelf steeds herhalen.

25 september 2023

Lees meer

De vier categorieën van beperkende patronen

Ik was dit weekend even weg. Een weekend op een rustig plekje aan zee, zonder man, zonder kinderen en zonder hond. En ja, mijn hoofd vond daar wel wat van; ik kon toch ook wel iemand meenemen? Iemand blij maken met een lekker weekendje aan zee? Het zou ook nog prachtig weer worden?

11 september 2023

Lees meer

Om te leren zwemmen moet je het water in.

Je kunt niet leren zwemmen door aan de kant te blijven staan en jezelf niet nat te willen maken. Net zoals mijn kinderen niet zullen leren autorijden door de theorie te leren en te kijken hoe ik het doe.

4 september 2023

Lees meer

Bescheidenheid. Goede eigenschap of killing voor je eigen groei?

Bescheiden zijn is een eigenschap die wordt gezien als iets heel positiefs. Ik vind dit er eentje om waakzaam over te zijn. Bescheidenheid was my middle name. Wat ik toen nog niet begreep ik mezelf klein maakte.. Ik maakte alles en iedereen belangrijker dan mezelf.

28 augustus 2023

Lees meer

Ik zie het overal gebeuren..

De tweede dag terug uit Noorwegen. Ik ben nog niet helemaal mezelf. Nog steeds wat draaierig en hoofdpijn. Hoe het komt? Wie zal het zeggen; het verblijf op de boot was dit keer nogal ‘rocky’, randje zeeziek af en toe. (we maakten voor de tweede keer een cruise).

15 augustus 2023

Lees meer

Dit zou iedereen op school moeten leren!!

Ik zet vandaag even de wetenschappelijk bril op ;-). Omdat er wel zo vaak dingen worden gezegd als, je moet positief denken, je moet oude patronen loslaten, je moet meer je hart volgen.. Maar er wordt minder vaak uitgelegd WAAROM dat nu zo belangrijk is.

31 juli 2023

Lees meer

Ziet jouw leven er uit als Groundhog day?

De afgelopen dagen werd ik weer even ondergedompeld in de wereld van de natuurkunde. Zo interessant.. Biologie en natuurkunde waren mijn favoriete vakken op school en als ik niet zo slecht is wiskunde was geweest, was ik nu waarschijnlijk bioloog of deed ik iets met natuurwetenschappen.

24 juli 2023

Lees meer

Ik durfde op mezelf te gokken en dit is wat er gebeurde.

Je kunt op ieder moment van de dag kiezen. Je kiest altijd. Niet kiezen is ook een keuze. Alleen geef je door niet bewust te kiezen je kracht uit handen. Je levert je zeg maar over aan wat er gaat gebeuren, als een stuurloos schip. En nee, dat is niet hetzelfde als ‘going with the flow ‘ ;-).

17 juli 2023

Lees meer

De nr. 1 reden waarom je niet voor elkaar krijgt wat je graag wilt.

Het grootste gedeelte van de mensen is vooral bezig met bedenken (continue in cirkeltjes ronddraaien) hoe ze een situatie kunnen veranderen en zoekt het antwoord ergens extern. Met het gevolg dat er helemaal niets veranderd. Er gaat namelijk niks anders gebeuren als er eerst niets veranderd IN jou.

10 juli 2023

Lees meer

Over jezelf geven wat je nodig hebt.

De boel kraakte en knakte, langzaam omhoog richting mijn hoofd, wat resulteerde in hoofdpijn. Mijn linkerarm tintelde. Mijn lichaam dat een beetje harder begon te schreeuwen; “Hey hallo!! Onderhoud nodig! Anders ga ik gewoon weer doen wat ik vorige zomer heb gedaan!”

3 juli 2023

Lees meer

We zitten vaak ‘vast’ omdat we voor een groot deel in het verleden leven.

Wat ik daarmee bedoel is dat ons brein op een bepaalde manier is geprogrammeerd en dat programma blijft herhalen, omdat dat is wat je kent. Het probleem is dat dat programma op de achtergrond draait en jij je daar (meestal) dus helemaal niet bewust van bent.

26 juni 2023

Lees meer

Wat ik vooral niet ben..

Onlangs kreeg ik via DM de vraag “ Wat is ‘energetisch life coach’ precies?” Goeie vraag. Die vraag kwam voort uit hetgeen ik in mijn ‘bio’ op instagram heb staan. Een breinbreker als je het mijn vraagt.. Ik heb hem al tig keer veranderd. Ik ga je uitleggen waarom.

19 juni 2023

Lees meer

Doe jij dit wel vaak genoeg?

Word ik nog blij van waar ik allemaal mee bezig ben? Bén ik de persoon die ik graag wil zijn? Doé ik de dingen die ik graag wil doen, of werk ik er op zijn minst naartoe? Wéét ik überhaupt wel wat ik wil op dit moment in mijn leven en ben ik daarmee bezig of staat de automatische piloot aan?

12 juni 2023

Lees meer

Naar je intuïtie luisteren doet soms pijn

Naar je intuïtie luisteren betekent niet dat je altijd alleen maar doet wat fijn voelt. Het betekent dat je durft te doen wat jij nodig hebt, ook als je er als een berg tegenop ziet. Als je er bang voor bent. Als je er kotsmisselijk van wordt en als je ego héél hard de andere kant op wil rennen.

5 juni 2023

Lees meer

Hoe ik over mijn eigen schaduw moet stappen

Ik wil niet in herhaling vallen. ‘ Daar komt ze weer met haar retreat’. Mensen hebben je aanbod toch al gelezen? Dat heb je toch al meerdere keren gedeeld? Over hoe ik keer op keer over mijn eigen schaduw heen moet stappen.

30 mei 2023

Lees meer

Ben je een slachtoffer of een leider?

Soms gebeurt er iets onverwachts. Zit je opeens in een moeilijke situatie. Je wordt ziek, je relatie gaat niet goed, problemen met familieleden, vriendschappen die onder druk komen te staan, you name it. Het is iets dat onherroepelijk hoort bij 't leven, maar toch verwachten we niet dat het gebeurt.

22 mei 2023

Lees meer

Verander je perspectief, verander je leven

Gisteren was het moederdag. En mijn kinderen waren niet bij mij omdat ze dit weekend bij hun vader waren. Zoals dat zo vaak gebeurt, met verjaardagen, met Kerstmis, met Oud & Nieuw. Ik heb ervoor gekozen om er geen issue van te maken voor mezelf. Welke betekenis geef jij aan een bepaalde situatie?

15 mei 2023

Lees meer

Eet eens wat meer gras

Om ‘een probleem’ te verhelpen, moeten we altijd bereid zijn om eerst door het oncomfortabele heen te gaan om het op te kunnen lossen. Je kunt er voor kiezen om het heft in eigen handen te nemen en te gaan voor de snelle pijn waarvan je weet dat die je op de lange termijn veel meer gaat brengen.

3 mei 2023

Lees meer

Hoe in Noorwegen alle puzzelstukjes in elkaar vielen..

Je hebt altijd je eigen ‘guiding system’ bij je, dat je helpt om de keuzes te maken die je dichter bij je pad brengen. Er komen, zoals ik het zeg, continue ‘treintjes’ langs. Hoe meer jij in connectie bent met jouw ‘guiding system’, hoe beter je gaat ‘voelen’ op welke trein je mag springen.

17 april 2023

Lees meer

Weet jij eigenlijk wel wat de grens is?

Je grenzen durven aangeven, meer ‘nee’ zeggen, beter voor jezelf zorgen. Ontzettend belangrijk. Maar hoe kun je dit alles doen als je zelf misschien niet goed weet waar die grens is?

10 april 2023

Lees meer

Waar kom jij voor in je prioriteitenlijstje?

Ik had altijd het gevoel in een soort ‘roes’ te leven; niet echt aanwezig, altijd 10 stappen vooruit op mezelf, veeleisend naar mezelf toe, ik moest alles zelf kunnen en hulp vragen deed ik nooit. Ik was mezelf aan het uitputten, maar toch ging ik daar gewoon mee door.

3 april 2023

Lees meer

Is schuldgevoel een nutteloze emotie?

Dit vraagstuk werd afgelopen weekend voor me neergelegd. In meerdere situaties ook was het thema ‘verantwoordelijkheid nemen’ heel sterk aanwezig. Interessant. Daar mag ik dan dus iets mee; ook al had er maar één te maken met het nemen van mijn eigen verantwoordelijkheid.

27 maart 2023

Lees meer

Je lichaam weet dingen die jij niet weet.

Bewust gaan zien wat je doet en waarom en het oplossen van oude blokkades is cruciaal om dingen écht te kunnen veranderen. Want nee, je bent niet ‘gedoemd’ tot een bepaald bestaan, je bent niet onherstelbaar beschadigd en het is nooit te laat om je pad om te gooien.

13 maart 2023

Lees meer

Ik durf het niet.

“Ik ben bang voor de reactie”. “Ik ben bang dat ik het dan financieel allemaal niet meer red..” “Ik ben bang wat iedereen dan van mij gaat denken.” Een greep uit de redenen die ik vaak hoor om een bepaalde stap maar niet te nemen. En dát, hè, dát is waar mijn vuur van gaat branden.

6 maart 2023

Lees meer

Wil je alles onder controle hebben?

Geen ruimte voor een kink in de kabel, geen onvoorziene gebeurtenissen, mensen die opeens dwars gaan liggen, wegen die opeens afgesloten zijn, waardoor je kilometers moet omrijden, afspraken die afgezegd worden en wat mij betreft de ergste; een lichaam dat niet meer meewerkt.

27 februari 2023

Lees meer

Je brein wil alles wat je denkt bevestigd zien.

Hoe komt het dat je soms maar niet uit een bepaalde situatie komt? Om dat in te zien, is het belangrijk dat je leert begrijpen hoe je brein werkt. Want als je je brein begrijpt, hoe het functioneert, weet je ook hoe je het kunt manipuleren en hoe je die andere realiteit voor jezelf kunt creëren.

20 februari 2023

Lees meer

Waarom 'lukt' het niet?

Ook bij mij ‘lukt’ het soms niet en lijkt alles zwaar en moeilijk. Raak ik gefrustreerd omdat ik niet weet waar het aan ligt, doe ik toch alles zoals ik geleerd heb en zie ik gewoon niet waarom het niet lekker loopt allemaal.

13 februari 2023

Lees meer

ALLES verandert als je dit gaat begrijpen..

We hebben allemaal dingen voor waarheid aangenomen, omdat we zo zijn opgevoed en zo zijn geconditioneerd; maar betekent dat, dat dat dé waarheid is? Als je je blik gaat verruimen en jezelf open gaat stellen, stap je uit de kaders van je eigen beperkingen..

30 januari 2023

Lees meer

Dit gaat helpen om meer voor jezelf te durven kiezen!

“Hoe kan ik beter voor mezelf leren kiezen?” Ik kreeg onlangs de vraag om hier mijn visie op te geven en omdat ik zéker weet dat dit iets is wat bij veel van mijn volgers speelt, deel ik mijn antwoord op deze vraag vandaag graag met je. Als je op deze manier leert kijken, gaat dit jou écht helpen.

23 januari 2023

Lees meer

Hoe reken je af met uitstelgedrag?

Hoe reken je af met angst en uitstelgedrag? Dit is iets waar IEDEREEN op een bepaald moment mee te maken heeft; de een breekt er wat sneller doorheen dan de ander, maar we stellen allemaal dingen uit, door excuses en smoesjes te verzinnen voor onszelf waarom iets (nu) niet kan.

16 januari 2023

Lees meer

Als je begrijpt wat ik bedoel..

Vandaag wilde ik iets met je delen over interpretatie. Dit naar aanleiding van een eerste coaching sessie met een klant die in het STAR traject is gestapt. En ‘als je begrijpt wat ik bedoel’ popte op in mijn hoofd. Als je zo’n beetje van mijn generatie bent, dan gaat er vast een lichtje branden :-)!

9 januari 2023

Lees meer

Wat als je partner niet mee is?

Een thema dat bij een groot deel van mijn klanten speelde het afgelopen jaar was het omgaan met je omgeving, en vaak specifiek je partner als ze niet mee zijn met jouw veranderingsproces. Omdat het zo vaak voorkomt en je dit misschien ook wel herkent, wil ik mijn visie hierop graag met je delen.

2 januari 2023

Lees meer

Mijn levenslessen van 2022

Het was o.a. zeker een jaar van knopen doorhakken en door de weerstand breken. Een belangrijke les is wel dat als je ergens weerstand voor voelt, je niet klakkeloos moet aannemen dat je iets dus niet moet doen en dat die weerstand vanuit je intuïtie komt.

27 december 2022

Lees meer

Ga jij confrontatie uit de weg, of ga je het met liefde aan?

Confrontatie met jezelf is soms écht nodig. Over wat je aan het doen bent. Over wat je niet aan het doen bent. Over het feit dat je smoesjes en excuses aan het verzinnen bent. Hoe jij reageert op een confrontatie zegt heel veel over wie jij op dit moment grotendeels je leven laat bepalen.

19 december 2022

Lees meer

Een positief verlangen, maar een negatieve verwachting..

Verlangens hebben we allemaal. Dagdromen over een huisje aan zee, de lotto winnen (of whatever het is waar jij van droomt.

12 december 2022

Lees meer

Je hebt het niet losgelaten, je hebt het weggestopt.

De enige manier om blijvend iets te veranderen, om tot doorbraken te komen, is naar de wortel te gaan, naar de kern van ‘het probleem’. Vaak dénken we dat we weten wat het probleem is en hebben we onszelf ervan overtuigd dat we het al verwerkt hebben, maar hebben we het alleen maar weggestopt.

28 november 2022

Lees meer

Hoe ik dit onderdeel van de Wet van Aantrekking heb leren masteren

Om hier dieper op in te kunnen gaan, deel ik eerst kort met je wat de 5 stappen zijn om de Wet van Aantrekking goed voor je te kunnen laten werken; als je namelijk een van deze stappen niet goed beheerst, dan zul je ervaren dat het dingen ook niet helemaal uitpakken zoals je graag zou willen.

21 november 2022

Lees meer

Hoe creëer je een succesmindset?

Ja, creëer, want je kunt je mindset wel degelijk trainen. Het is niet zo dat je geboren wordt met een bepaalde programmering en dat je het daar dan de rest van je leven mee moet doen. Zo, die is alvast uit de wereld .

14 november 2022

Lees meer

Kopiëren of rebelleren?

Kopiëren of rebelleren; dat zijn eigenlijk de 2 ‘keuzes’ die je hebt als het gaat om de manier waarop je bent opgevoed en wat jouw ervaringen zijn geweest toen je opgroeide. Of je gaat dit gedrag kopiëren, of je gaat je ertegen afzetten.

31 oktober 2022

Lees meer

It’s all in your mind

Ik denk niet dat je beseft hoe ontzettend krachtig je gedachten zijn. Niet echt. Je beseft je niet waartoe jij in staat bent. En dat alles in jouw realiteit een direct gevolg is van die gedachten. Die je hoogstwaarschijnlijk nog voornamelijk op een onbewust niveau hebt.

24 oktober 2022

Lees meer

Wat je allergie jou kan leren

Vandaag wil ik met je delen welke waarde er zit in jouw allergieën. Ik heb het nu niet over hooikoorts, huisstofmijt of een pinda allergie, maar een bepaald soort gedrag of karaktereigenschappen waar jij je onnoemelijk aan stoort! Dingen waar jij echt een enorme weerstand tegen voelt.

10 oktober 2022

Lees meer

Wat is jouw echte waarom?

Voor jezelf helder hebben wat je wilt, op dit moment in je leven is belangrijk als je bepaalde omstandigheden voor jezelf wilt gaan creëren. Anders ben je all over the place en doe je maar wat, waardoor het universum ook maar wat doet; want hey, you asked for it!

3 oktober 2022

Lees meer

Wat is jouw rode draad?

Hard werken, veel werken, huis altijd netjes gepoetst en opgeruimd, een goede moeder zijn, de beste partner zijn, nooit een verjaardag vergeten, jezelf als eerste aanbieden als iemand om hulp vraagt, gezellig op de bank blijven zitten, terwijl je eigenlijk doodmoe bent..

26 september 2022

Lees meer

The ripple effect

Synchroniciteiten; ze zijn op dit moment volop aanwezig in mijn leven en ik wil heel graag met je delen wat dit precies is en hoe dit werkt. Synchroniciteiten zijn gebeurtenissen die ‘toevallig’ op je pad komen. Ik geloof niet in toeval, vandaar de aanhalingstekens, maar het lijkt op toeval.

20 september 2022

Lees meer

Ik ben een perzik met blutsen en dat zal ik ook altijd blijven

“Ik ben een perzik met blutsen en dat zal ik ook altijd blijven’. Dat zei mijn klant tijdens de eerste sessie van haar coaching traject tegen me. Dit soort uitspraken triggeren mij enorm. Het vuurtje in mij gaat aan, mijn handen beginnen te jeuken, alles begint te borrelen en ik ga AAN.

15 september 2022

Lees meer

Verandering is goed

Als je je leven leidt alsof je de cruise control aanzet en iedere dag er zo’n beetje hetzelfde uitziet, zit je vast in de ‘comfortabelheid’ en is daardoor geen groei mogelijk en haal je echt niet alles uit je leven wat er in zit of je bent bang voor de oncomfortabelheid, oftewel voor verandering.

4 september 2022

Lees meer

Je bent je eigen grootste saboteur

Waarom lopen dingen niet zoals je graag zou willen? Waarom ‘lukt’ het niet? Hoe kan het dat je vol enthousiasme ergens aan begint, maar op een gegeven moment de boel weer laat verslakken? Hoe kan het dat je enorm hard werkt, maar bijna geen resultaat ziet?

29 augustus 2022

Lees meer

Wat doe jij dan eigenlijk precies?

Wat doe jij dan eigenlijk precies? Die vraag wordt me regelmatig gesteld op feestjes of als ik met iemand aan de praat raak. Ik vind het nog steeds lastig om dit allemaal te bundelen in 1 pakkende zin. Misschien heb je er wel eens van gehoord; de zogenaamde ‘elevator pitch’.

24 augustus 2022

Lees meer

De 5 must do’s om de wet van aantrekking voor je te laten werken

Hoe werkt die wet van aantrekking nu precies? Een vraag die ik vaak krijg. Het gaat allemaal om energie. Vandaag ga ik het niet met je hebben over atomen, maar wil ik wel met je delen welke 5 dingen er nodig zijn om bewust dingen aan te gaan trekken in je leven.

16 augustus 2022

Lees meer

Hoe goed zorg jij voor jezelf?

Luister jij goed naar je lichaam? Duw jij dingen weg omdat je geen tijd hebt, geen zin hebt? Je lichaam communiceert met je, altijd. Het geeft je signalen genoeg om aan te geven dat je ergens aandacht aan mag besteden. Ik zeg mag, want de keuze is uiteraard altijd aan jou.

3 augustus 2022

Lees meer

Wat is het verschil tussen je intuïtie en een ander gevoel?

Ik wil graag iets met je delen, omdat ik zeker weet dat heel veel mensen hier iets aan hebben. Het is een vraag die bij veel mensen speelt; namelijk “Wat is nu het verschil tussen je intuïtie en een gevoel gestuurd door je hoofd?

26 juli 2022

Lees meer

Wat als je stopt met reageren?

Daar bedoel ik niet mee dat je stoïcijns voor je uit moeten blijven kijken als iets of iemand om een reactie vraagt, of dat je je oerinstinct het niet laat overnemen (overigens niet iets wat je ‘uit’ kunt zetten en dat zou je ook niet willen in bepaalde situaties) tijdens een crisissituatie.

18 juli 2022

Lees meer

F* it, just do it!

Soms krijg je opeens een ingeving, of een heel sterk gevoel bij iets. Voor degenen die al wat meer met de Wet van de Aantrekking bekend zijn ; ‘een zogenaamde download’. Ik zal je altijd adviseren om die ingeving als het even kan, direct te volgen.

11 juli 2022

Lees meer

Dit kan er gebeuren als je niet je volledige potentieel benut

We weten allemaal wel wat de consequenties kunnen zijn van langdurige stress. . Als de belasting te lang duurt of te heftig is, zal er iets breken en eindig je in een burn-out. Maar wist je ook dat er nog een andere belangrijke oorzaak is die aan de grondslag ligt van een burn-out of een bore-out?

5 juli 2022

Lees meer

Ongelukkig-zijn als achtergrond

Er zijn subtielere vormen van negativiteit, die zoveel voorkomen bij mensen, dat ze meestal niet worden opgemerkt. Ze vormen dus een ‘ongelukkig-zijn’ op de achtergrond en is daarmee de meest voorkomende innerlijke toestand bij een hele hoop mensen.. Dit stel Eckhart Tolle en ik volg dit wel.

29 juni 2022

Lees meer

Trauma wordt doorgegeven, totdat iemand het wil voelen.

Een aantal dagen gelden stond er een artikel op nu.nl met de volgende kop: ‘Trauma wordt aan kinderen doorgegeven, tot iemand de pijn wil voelen.’ Voor iemand als ik, die enorm geïnteresseerd is in epigenetica, wordt de aandacht dan natuurlijk meteen getrokken.

21 juni 2022

Lees meer

Het is maar hoe je het bekijkt

Eind vorige week waren Georges (mijn hond, mocht je dat gemist hebben ;)) en ik heerlijk bezig aan onze ochtendwandeling. Het was lekker rustig op straat (ik heb nu de luxe om pas te vertrekken als alle kindjes naar school zijn en het woon-werkverkeer al voorbij is), het zonnetje scheen..

6 juni 2022

Lees meer

Een gesprek over je hart volgen, keuzes maken, de liefde en levensgeluk.

Een open gesprek met Life Coach Birgit over hoe we zelf omgaan met keuzes maken, hoe de liefde in ons leven kwam en meer.

2 juni 2022

Lees meer

Hoe ga je het best met je emoties om?

Zo af en toe trek ik wel eens graag een kaartje. Soms omdat ik ergens mee zit en wil kijken of ik zo bepaalde inzichten kan krijgen in de situatie, soms gewoon uit nieuwsgierigheid. Dit keer trok ik een kaart uit de set Psychologische Inzichtkaarten, gewoon, uit nieuwsgierigheid ;-).

30 mei 2022

Lees meer

Wortels en verwondering

Afgelopen zondag waren we met zijn allen een dagje weg om eindelijk, na behoorlijk wat uitstel door o.a. de coronamaatregelen, de 50e verjaardag van mijn allerliefste man (ik vind dat nog altijd gek klinken, maar dat heb ik ook als iemand ‘mevrouw’ tegen me zegt) te vieren!

24 mei 2022

Lees meer

Ben eens stil

“Het zou handig zijn als we niet zo lang hoefden te slapen”! Een van mijn 16-jarige zoons (ik heb een tweeling ;-)) kijkt me vragend aan, tijdens het avondeten. Heerlijk vind ik dat, die gesprekjes tijdens het eten. Soms zijn ze luchtig en vertellen we gewoon over wat we hebben meegemaakt die dag.

9 mei 2022

Lees meer

Is dit het nu?

Is dit de manier waarop jij de rest van je leven wilt leiden? Op deze eerste maandag van mei vraag ik je om eens heel eerlijk antwoord te geven op deze vraag.

2 mei 2022

Lees meer

Hoe onderscheid je intuïtie van angst?

Gisteren werd o.a. de volgende vraag gesteld: “Hoe onderscheid je intuïtie van angst?” Ik vind dit een super goeie en interessante vraag. En omdat ik denk dat dit voor jou ook interessant kan zijn, deel ik mijn antwoord hierop graag.

19 april 2022

Lees meer

Alles draait om focus

Als je iets wilt, zul je ervoor moeten zorgen dat het komt. Dit doe je door de stip aan de horizon te zien en ondertussen te doen wat nodig is. En vooral, te BLIJVEN doen wat nodig is.. en daar gaat het vaak mis. We willen alles NU.

11 april 2022

Lees meer

You are limitless

We onderschatten onze capaciteiten als mens zo enorm.. Als ik het hier over heb, moet ik ook altijd gelijk aan de film “Lucy” denken, met Scarlett Johansson en Morgan Freeman. Ik heb deze film ondertussen denk ik wel al 4 of 5 keer gezien.

4 april 2022

Lees meer

Gesprek over intuïtie, holistisch coachen en véél meer!

In dit gesprek met Evelien Vaags hebben we het over naar je intuïtie durven luisteren, persoonlijke uitdagingen en groei, holistisch coachen en nog véél meer!

25 maart 2022

Lees meer

Loslaten is de meest krachtige en moeilijkste stap bij manifesteren

Een van de belangrijkste lessen in mijn leven is leren loslaten. En dat bedoel ik dan niet in de zin van bijvoorbeeld bepaalde mensen in je leven moeten loslaten. Dit is natuurlijk ook iets wat heel moeilijk kan zijn, maar niet waar ik nu naartoe wil.

20 maart 2022

Lees meer

Welk conflict heb jij met jezelf?

Die vraag mag je je jezelf eens stellen. En nee, als je het zo letterlijk vraagt, dan ga je waarschijnlijk geen duidelijk antwoord krijgen. Maar het is wel degelijk iets wat je zou kunnen onderzoeken bij jezelf en iets dat heel veel verheldering zou kunnen geven en blokkades zou kunnen oplossen.

14 maart 2022

Lees meer

Het placebo effect

Ik zeg het heel vaak en ik kan het niet vaak genoeg zeggen; je bent wat je denkt. Er is niet één versie van de werkelijkheid, er zijn ontelbare versies van de werkelijkheid. Jouw perceptie, hoe jij dingen ziet, wat jij gelooft, bepaalt wat je te zien krijgt en wat je ervaart in jouw realiteit.

7 maart 2022

Lees meer

Ons reptielenbrein; best friend or worst enemy?

Het leren begrijpen van je eigen gedachten en gedrag, begint bij het begrijpen van je brein.

28 februari 2022

Lees meer

Waarom een nieuwe gsm kopen makkelijker is

Vorige week zat ik in een Q&A van een trainingsprogramma waar het op een gegeven moment ging over prijzen en wat we bereid zijn ergens voor te betalen.

14 februari 2022

Lees meer

Word een magneet voor wat jij WILT ervaren.

Ik heb 'wilt' hier expres even in hoofdletters gezet. Want jij BENT al een magneet voor alles wat je ervaart. We wet van aantrekkingskracht werkt namelijk altijd, net als zwaartekracht; als jij van een brug springt val je altijd omlaag, niet ook wel eens omhoog.

7 februari 2022

Lees meer

Inspired action

Ik neem op deze regenachtige dag (de storm blijft hier nog wat weg op dit moment..) even te tijd om op te schrijven waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest. Ik heb me namelijk door mijn intuïtie laten leiden en ben daar nu zo ontzettend blij mee..

31 januari 2022

Lees meer

Je buitenwereld is je binnenwereld

Alles wat je op dit moment hebt en wat je ervaart is een spiegel van jouw binnenwereld. Want alles wat jij denkt en gelooft over jezelf en over de buitenwereld trek jij aan in je realiteit en is jouw eigen perceptie op hoe de wereld er uit ziet.

25 januari 2022

Lees meer

Waar heb jij je goud verborgen?

Er ligt ontzettend veel waarde verstopt in de eigenschappen van anderen waaraan jij je gruwelijk irriteert! Zal ik even beginnen bij mezelf? Ik kan absoluut niet tegen mensen die niet dóórrijden, of dóórlopen, of whatever.

18 januari 2022

Lees meer

De meest gestelde vragen, deel 2

Wat is kwantumfysica? ALLES bestaat uit atomen (en atomen bestaan weer uit fotonen, maar voor nu zal ik daar niet al te diep op in gaan). Kwantumfysica heeft ontdekt dat het merendeel van atomen bestaat uit energie/ een bepaalde frequentie.

10 januari 2022

Lees meer

De meest gestelde vragen, deel 1

Vandaag deel ik 3 van de 5 meest gestelde vragen die ik krijg met je! De kans is groot dat jij met dezelfde vragen zit ;). VRAAG 1: Hoe kom ik erachter wat ik wil met mijn leven; wat mijn doel is? Ik weet wel wat ik niet meer wil, maar ik weet eigenlijk niet wat ik wel wil..

3 januari 2022

Lees meer

In het oog van de storm is het kalm

Het kan soms stormen in ons leven. Dat hoort er nu eenmaal bij, zoals eb en vloed, licht en donker. Natuurlijk wil iedereen gelukkig en blij zijn en willen we dat alles goed gaat.

20 december 2021

Lees meer

Hi, I’m Eva and I am a thinkaholic

We hebben 60.000 tot 80.000 gedachten per dag. 70% van die gedachten zijn negatief. De gedachten die we vandaag hebben zijn vaak dezelfde gedachten als gisteren. Het probleem is dat we ons niet bewust zijn van al deze gedachten.

9 december 2021

Lees meer

Positief denken werkt niet

Positief denken werkt niet. Jezelf forceren om alleen maar positief te denken zal je niet het resultaat geven waar je op hoopt.. Waarom niet? Op de eerste plaatst werkt het niet als je dingen probeert te forceren.

3 december 2021

Lees meer

Hoe kom ik hier uit??

“Hoe kom ik hier uit??” Deze vraag heb ik mezelf zó vaak gesteld.. en deze vraag hoor ik minstens zo vaak terug. Het is je gevangen voelen in het leven dat je zelf hebt gecreëerd..

23 november 2021

Lees meer

Je krijgt niet wat je WILT, je krijgt wat je GELOOFT

Hoe komt het dat sommige mensen altijd keihard moeten werken en ploeteren om hun doelen te bereiken en het lijkt alsof anderen dit doen met 2 vingers in de neus? Het kan zijn dat je iets heel graag wilt en dat je er ALLES aan gaat doen om dat te krijgen.

15 november 2021

Lees meer

Wat ben jij gaan geloven?

Als we kind zijn zitten we nog vol fantasie, staan we nog voor alles open en zien we de wereld nog gewoon zoals die is.. We maken in de loop van ons leven van alles mee wat opgeslagen wordt als een overtuiging in ons onderbewuste.

1 november 2021

Lees meer

Monday blues?

Hoe ben jij opgestaan deze maandagmorgen? Of zelfs, hoe voelde je je gisteravond? Kreeg je alweer een zwaar gevoel in je buik omdat het weekend alweer om was en je weer een week moet gaan werken? Is het weekend bij lange na niet lang genoeg om even bij te tanken?

25 oktober 2021

Lees meer

Down the rabbit hole!

Feit is dat leren luisteren naar je gevoel niet makkelijk is. Mijn overtuiging is wel dat keuzes maken op basis van je gevoel de enige juiste manier van kiezen is.

18 oktober 2021

Lees meer

Wat is vergeving en waarom zou je het moeten doen?

Ik was laatst in gesprek met iemand over vergeving. Het kan namelijk zo zijn dat je een hoop ballast bij je draagt waardoor je niet verder komt in je leven, waardoor je allerlei belemmeringen hebt ontwikkeld.

11 oktober 2021

Lees meer

STOPtober, stop met niet te kiezen voor jezelf!

Het is oktober, de tijd van naar binnen keren breekt aan. Het is ook de maand van STOPtober; laten we dit ook gebruiken om te stoppen met doen wat niet goed is voor ons, met te stoppen onszelf van alles wijs te maken en om te stoppen om ons leven als een mak schaap te laten bepalen door anderen.

4 oktober 2021

Lees meer

Podcast!

Jeej! Ik ben een aan het podcasten geslagen! Ik vind het zelf heel fijn om bijvoorbeeld onder het wandelen naar een podcast te luisteren, of gewoon op de bank, een rustig momentje voor mezelf .

28 september 2021

Lees meer

Leer te leven in het NU

Ik betrapte mezelf er gisteren weer even op; ik was niet nu aanwezig in mijn hoofd. Dit doet je natuurlijk meteen denken aan Mindfulness; iets wat je absoluut kan helpen om te focussen op het nu. Maar vandaag wil ik dieper ingaan op waarom het zo belangrijk is om in het nu te leven.

27 september 2021

Lees meer

Podcast over beter voor jezelf zorgen en nee leren zeggen

Pauline van Pedicurepraktijk Pauline in IJmuiden vroeg mij n.a.v. mijn post op facebook over het doen van aannames om hier dieper op in te gaan en een podcast op te nemen over hoe je assertiever kunt worden naar je klant. We hebben het over nee leren zeggen, overtuigingen ombuigen en nog veel meer.

21 september 2021

Lees meer

F.E.A.R.

Er is diep van binnen een innerlijk verzet tegen het leven in de “ratrace”, een heel sterk gevoel dat dit niet is wat je wilt, dat je niet op deze manier geleefd wilt worden, dat je niet meer gevangen wilt zijn in deze situatie die steeds meer lijnrecht lijkt te staan tegenover wie jij bent.

20 september 2021

Lees meer

Stress, een signaal om te luisteren naar jezelf

Stress.. als je een beetje op mij lijkt ben je van nature iemand die altijd maar bezig is en zoveel mogelijk balletjes tegelijkertijd in de lucht wilt houden. Niet lullen, maar poetsen, je kent dat wel.

13 september 2021

Lees meer

Het Pygmalion-effect oftewel de Selffulfilling Prophecy

Het Pygmalion-effect of de selffulfilling prophecy; we gaan geloven wat ons verteld wordt (of dat nu door iemand anders of door onszelf wordt verteld en omdat we het geloven gebeurt het ook).

6 september 2021

Lees meer

Klein of groot?

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg! Of, je kunt je kop maar beter niet boven het maaiveld uitsteken! Met dit soort gemeenschappelijke overtuigingen zijn de meesten van ons grootgebracht. Maar waarom zeggen we dit soort dingen tegen elkaar?

30 augustus 2021

Lees meer

Ik MOET helemaal niks! Alleen dan van mezelf..

Als een rode lap op een stier, zo werkt dat bij mij als iemand zegt dat ik iets MOET. Primaire reactie in mijn hoofd (gelukkig kan ik mij meestal nog inhouden om het ook daadwerkelijk eruit te flappen) “Ik MOET helemaal NIKS!!!

23 augustus 2021

Lees meer

Hutje op de hei

“Ik ga in een hutje op de hei zitten!” riep ik heel hard door de telefoon, met aan de andere kant mijn begripvolle moeder. Ik had weer zo’n dag.

10 augustus 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x